Paella met kip & chorizo

Ingrediënten

  • 4 kipdrumsticks
  • zout en peper
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 zakje saffraan van 0,2 gr (met daarin 2 of 3 sachets)
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 ui, in stukjes
  • 1 rode paprika, zaadlijst verwijderd en in kleine stukjes
  • 400 gr risottorijst
  • 100 gr doperwtjes (diepvries)
  • 110 gr chorizoworst, in dunne plakjes

Bereiding

  • Bestrooi de drumsticks met zout en peper en bak ze in een beetje olijfolie in ca. 20 minuten gaar. 
  • Roer de saffraan door de bouillon en zet opzij tot gebruik.
  • Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de knoflook, ui en paprika.
  • Voeg de rijst toe en roer alles goed door elkaar.
  • Giet de saffraanbouillon erbij, breng aan de kook en laat 10 minuten flink koken op matig vuur. 
  • Zet het vuur daarna helemaal klein en kook nog eens ca. 10 minuten tot de rijst gaar is. 
  • Let tijdens het koken goed op aanbranden en voeg indien nodig wat extra vocht toe. 
  • Doe er in de laatste kookminuten de doperwten en de chorizo bij.
  • Breng de paella - indien nodig of gewenst - verder op smaak met zout en peper. 
  • Serveer met de drumsticks.