Crème brûlée

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten

  • 1 vanillestokje
  • 250 ml slagroom 
  • 250 ml melk
  • 5 eieren
  • 100 gr suiker
  • 50 gr witte basterdsuiker

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 125 °C. 
  • Snijd het vanillestokje open en schraap met de punt van een mes het merg eruit. 
  • Breng de slagroom aan de kook met de melk en het vanillemerg en -stokje en laat op laag vuur 5 min. trekken. 
  • Verwijder het vanillestokje. 
  • Splits de eieren en mix de eidooiers in een grote kom met de suiker tot een bleke, romige crème. 
  • Schenk de hete room erbij en klop stevig tot het mengsel wat dikker wordt. 
  • Verdeel over de schaaltjes. 
  • Zet de schaaltjes voorzichtig op het rooster in de oven. 
  • Laat de crème brûlée in 45 min. gaar worden en helemaal stollen. 
  • Laat daarna op kamertemperatuur afkoelen en verder opstijven. 
  • Dek de schaaltjes af en zet ze minimaal 2 uur in de koelkast om goed koud te worden. 
  • Verwarm de ovengrill voor tot deze gloeiend heet is. 
  • Haal de crèmes uit de koelkast en bestrooi ze met een dun laagje basterdsuiker. 
  • Zet de schaaltjes vlak onder het grillelement tot de suiker gesmolten is en bruin begint te kleuren. 
  • Let op: dit duurt maar 1 min.