Florentijnse taartjes

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten 

Deeg

  • 150 gr tarwebloem
  • ½ afgestreken theelepel bakpoeder
  • 50 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 75 gr boter

Beleg

  • 50 gr boter
  • 100 gr suiker
  • 1 pakje vanille suiker
  • 2 el honing
  • 125 ml slagroom
  • 100 gr geraspte amandelen
  • 100 gr geraspte hazelnoten
  • 25 gr ingemaakte kersen, in stukken gesneden
  • 5 druppels rum-aroma

Glazuur

  • 75 gr donkere couverture 

Benodigdheden

  • Mixer met deeghaken
  • Deegroller
  • Bakplaat bekleed met bakpapier

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200ºC
  • Vermeng voor het deeg de bloem met het bakpoeder en zeef het in een kom
  • Voeg de overige ingrediënten voor het deeg toe en kneed met de mixer eerst kort op de laagste stand en vervolgens op de hoogste stand goed
  • Kneed het daarna handmatig op het aanrecht tot een soepel deeg
  • Zet het deeg een tijdje op een koude plaats zodra het kleeft
  • Rol het deeg uit tot een dikte van 3 mm en steek er ronde plakjes uit van Ø 8 cm
  • Leg de plakjes op de bakplaat en bak ze in 5-7 minuten goudgeel in de oven (oven niet uitzetten!)
  • Laat voor het beleg de boter met de suiker, vanillesuiker en honing al roerend karameliseren
  • Voeg de slagroom toe en roer deze totdat deze in de karamelmassa is opgelost
  • Voeg de amandelen, de hazelnoten en de ingemaakte kersen toe en verhit al roerend totdat de massa gebonden is
  • Roer het rum-aroma erdoor
  • Verdeel het notenmengsel over de koekjes (ong. 2 theelepels per koekje)
  • Zet de koekjes terug in de oven en bak deze 10 - 12 minuten
  • Laat de koekjes afkoelen
  • Roer voor het glazuur de couverture in een kleine pan au bain marie op een laag vuur tot een soepele massa en bestrijk de koekjes er aan de onderkant mee. 

Maak jouw eigen website met JouwWeb