Knoflooksoep

Rating: 4 sterren
1 stem

Ingrediënten

  • 3 bollen knoflook
  • 30 gr boter
  • 3 uien, gesnipperd
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 mespunt kruidnagelpoeder
  • 3 eetlepel bloem
  • 375 ml slagroom
  • 1½ kippenbouillontablet
  • Peper & zout
  • Croutons

Benodigdheden

  • Staafmixer
  • Zeef

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • Leg de bollen knoflook op een bakplaat in het midden van de oven en pof ze in 40 min. gaar. 
  • Neem de knoflook uit de oven en laat afkoelen. 
  • Verhit intussen de boter in een soeppan en fruit de uien met de laurierblaadjes en het kruidnagelpoeder 10 min. op laag vuur.
  • Pel de knoflook en voeg met de bloem toe aan de ui.
  • Fruit 1 min. mee en voeg de room en 1 liter water toe. 
  • Breng aan de kook en voeg de bouillontabletten toe. 
  • Draai het vuur laag en laat alles 30 min. zacht koken met de deksel schuin op de pan. 
  • Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep met de staafmixer. 
  • Zeef de soep en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer met de croutons