Gazpacho

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten

  • 2 sneetjes droog witbrood zonder korst
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl grof zout
  • 1 komkommer
  • 1 grote rode paprika, grof gesneden
  • 4-5 grote rijpe tomaten
  • 2 el rode wijn of sherry azijn
  • 8½ dl ijswater 
  • snufje cayennepeper

Garneringen

  • Croutons
  • Hardgekookte eieren, in blokjes gesneden
  • Gesnipperde paprika (rood en/of groen)
  • Lente ui, in ringetjes gesneden
  • Groene of zwarte olijvenl, ontpit en fijngesneden

Benodigdheden

  • Blender of keukenmachine

Bereiding 

  • Zet een kleine pan met water op en breng aan de kook
  • Schil de komkommer grof en snijd deze doormidden en verwijder de zaadlijsten
  • Snijd de komkommer helften in kleine blokjes
  • Snijd de tomaten kruislings in, dompel kort onder in het kokende water en ontvel de tomaten. 
  • Verwijder de zaadjes van de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Week het brood in een bakje water en kniip het uit.
  • Pureer het brood in een blender of keukenmachine met ui, knoflook, olijfolie en zout.
  • Voeg de komkommer en paprika toe aan het broodmensel en vervolgens de tomaten en de azijn*
  • Zet dit mengsel minimaal 12 uur in de koelkast, het liefst een hele nachr. (Alternatief: 30 minuten in de vriezer)
  • Verdun het mengsel voor het opdienen met ijswater (geen ijsklontjes) en breng op smaak met cayennepeper.
  • Serveer de soep met verschillende garneringen

* bij een kleine blender of keukenmachine moet dit misschien in twee gedeelten

Maak jouw eigen website met JouwWeb