Komkommersoep

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten

  • ½ komkommer
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 4 takjes munt
  • 2 el volle yoghurt
  • ½ el olijfolie
  • 250 ml groentebouillon (van tablet)

Benodigdheden

  • Staafmixer
  • 8 Borrelglaasjes

Bereiding

  • Schil de komkommer
  • Snijd in de lengte doormidden, en verwijder de zaadlijsten met een theelepel
  • Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes
  • Verhit de olie in de pan en fruit het sjalotje
  • Voeg de komkommer en bouillon toe
  • Laat alles op een matig vuur 5 minuten zacht koken
  • Voeg zout en peper naar smaak toe
  • Haal de soep van het vuur
  • Hak de helft van de munt fijn en voeg deze toe aan de soep
  • Pureer de soep met een staafmixer
  • Meng de yoghurt erdoor.
  • Laat de soep 3 uur in de koelkast koud worden
  • Serveer de soep in borrelglaasjes
  • Garneer met een blaadje munt

Maak jouw eigen website met JouwWeb