Pompoensoep

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten

  • 800 gr pompoen (bijv. flespompoen)
  • 3 el olifolie
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, zondr zaadjes, grofgehakt
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 2 kruidenbouillon tabbletten
  • 50 ml slagroom, licht opgeklopt
  • Peper en zout

Benodigdheden

  • Staafmixer

Bereiding

  • Snijd de pompoen in parten en verwijder de zaden en draden
  • Snijd het vruchtvlees van de pompoen in blokjes
  • Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de ui, knoflook en rode peper 2-3 minuten op een matig vuur
  • Voeg de pompoen toe en bak deze kort mee
  • Voeg 400 ml water, de kokosmelk en de bouillon tabletten toe
  • Breng dit aan de kook en laat zachtjes 30 minuten koken totdat de pompoen gaar is
  • Pureer de soep, breng op smaak met zout en peper en verdeel over de glaasjes
  • Schenk de slagroom erin en draai met een lepeltje langzaam rondjes
  • Maal eventueel verse zwarte peper boven de soep