Dadeltaartje

Rating: 5 sterren
1 stem

Dadeltaartje.jpg

Ingrediënten

Deeg

  • 100 gram bloem
  • 85 gram roomboter, in blokjes
  • 25 gram geraspte Gruyere kaas
  • 1-5 theelepels koud water

Vulling

  • 1 licht zure appel, bijv Elstar. In partjes, zo dun mogelijk gesneden
  • 200 gram brie, in dunne plakken
  • 25 gram amandel(schaafsel)
  • 45 gram pijnboompitten
  • 6 dadels, ontpit
  • 15 gram roomboter
  • 1 theelepel honing

Benodigdheden

  • Taartvorm met een doorsnede van 22 cm
  • Keukenmachine

Bereiding

Voor de bodem:

  • mix de bloem met de boter in een kom of pulseer in een keukenmachine totdat op kruimels lijkt.
  • Roer de Gruyere kaas erdoor.
  • Voeg 1 theelepel koud water per keer toe tot het een deegbal wordt.  
  • Verpak het deeg in plasticfolie en leg het voor minimaal 45 minuten in de koelkast.
  • Verhit de oven voor op 190 graden.
  • Rol het deeg uit en leg het in de bakvorm  
  • Prik gaatjes in de bodem.
  • Bak in 12 minuten mooi goudbruin.
  • Laat de bodem afkoelen en maak ondertussen de vulling. Laat de oven aan staan.

Voor de vulling:

  • pulseer in de keukenmachine de dadels, amandelschaafsel, pijnboompitten en de boter. Maak het niet te fijn. Het moet op grove kruimels lijken.
  • Leg de appelpartjes in een enkele laag op de bodem.
  • Druppel de honing er over.
  • Leg de plakken brie op de appels en daar weer op het dadel-notenmengsel.
  • Bak verder af voor ongeveer 15 minuten of totdat de brie gesmolten is.
  • Druppel nog een beetje honing er over en serveer warm.

info-2-24.jpg Je kant ook andere noten naar keuze gebruiken

Bron: www.iamcookingwithlove.nl 

Maak jouw eigen website met JouwWeb