Scones

Rating: 4 sterren
1 stem

Ingrediënten

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2½ tl bakpoeder 
  • ½ tl zout
  • 1 zakje vanillesuiker 
  • 2 el suiker
  • 50 g boter of margarine
  • 1 ei
  • 75 ml melk
  • 60 ml slagroom 
  • 225 g frambozenjam

Benodigdheden

  • Bakpapier

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 225 °C. 
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Zeef het bakmeel, de bakpoeder en het zout boven een kom. 
  • Voeg de vanillesuiker en suiker toe. 
  • Snijd de boter met 2 messen door het meel. 
  • Klop het ei los met de melk. 
  • Bewaar een halve eetlepel van het ei-melkmengsel en schenk de rest bij het meelmengsel. 
  • Kneed tot een samenhangende bal.
  • Rol het deeg uit tot een lap van 1.5 cm dik. 
  • Steek met het uitsteekvormpje 8 rondjes uit het deeg. 
  • Leg ze op de bakplaat en bestrijk met het ei-melkmengsel. 
  • Bak de scones in het midden van de oven in ca. 10 min. lichtbruin. 
  • Laat de scones uit de oven op een rooster 10 min. afkoelen.
  • Klop ondertussen de slagroom stijf. 
  • Serveer de scones met de jam en slagroom.