Speculaas-cupcakes

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Speculaas-Cupcakes.jpg

Ingrediënten

  • 125 g boter (op kamertemperatuur)
  • 125 g donkerbruine basterdsuiker
  • 8 g vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 3 el volle melk
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 el koek- en speculaaskruiden

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verdeel de papieren cakevormpjes over de holtes van de muffinvorm.
  • Doe de boter, basterdsuiker en vanillesuiker in een kom en klop met een mixer in 5 min. luchtig.
  • Voeg al mixend 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige is opgenomen.
  • Voeg de melk toe en mix nog 2 min.
  • Spatel het zelfrijzend bakmeel en de koekkruiden erdoor en verdeel het beslag over de cakevormpjes.
  • Bak de cupcakes in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  • Laat 5 min. afkoelen in de vorm op een rooster.
  • Neem voorzichtig uit de muffinvorm, zet op een rooster en laat helemaal afkoelen. Dit duurt ca. 1 uur.