Vanille-Appelcrumble

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten

  • 60 gr custard
  • 60 gr suiker
  • 5 dl volle melk
  • 8 el cornflakes
  • 8 el cruseli
  • 60 gr boter
  • 4 appels (bijv. Elstar)
  • ½ tl kaneel
  • 2 el witte basterdsuiker

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • 6 ovenschaaltjes

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200ºC
  • Maak een dikke vla van de custard, suiker en de melk volgens de gebruiksaanwijzing
  • Maal de cornflakes iets fijner
  • Smelt de boter en schep de cornflakes an de cruseli erdoor
  • Schil de appels, verwijder de de klokhuizen met een appelboor
  • Snijd de appels doormidden en vervolgens in plakjes
  • Verdeel de appelplakjes over de ovenschaaltjes
  • Roer de kaneel door de basterdsuiker en strooi dit over de appelplakjes
  • Verdeel de custard over de appel en daarna het cornflakesmengsel
  • Laat de crumble in ongeveer 15 minuten in het midden van de oven gratineren
  • Serveer warm

 Lekker met een bolletje vanille ijs en/of slagroom