Zwitserse kaasfondue

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten

  • 150 gr Gruyère
  • 150 gr Emmentaler
  • 150 gr Appenzeller
  • 150 gr Vacherin Fribourgeois (Gruyère)
  • Knoflook
  • 350 ml witte wijn
  • 1 tl citroensap
  • 1-3 tl kirsch
  • Maïzena
  • Zwarte peper
  • Mespunt nootmuskaat

Lekker met

  • Blokjes brood
  • Reepjes paprika
  • Reepjes komkommer
  • Cherry tomaatjes
  • Mini knakworstjes
  • Pittige gehaktballetjes

Benodigdheden

  • Caquelon (Aardewerken fonduepan)

Bereiding

  • Rasp alle kaas en zorg ervoor dat deze op kamer temperatuur is
  • Plet een teentje knoflook, halveer deze en wrijf de fonduepan hiermee in
  • Houdt een paar eetlepels wijn achter, om de maïzena mee aan te maken, doe de rest in de fonduepan
  • Breng de wijn aan de kook totdat het geheel bruist 
  • Laat voor een sterkere knoflooksmaak een aantal teentjes knoflook in de pan meekoken en verwijder deze alvorens verder te gaan met de volgende stap
  • Voeg een scheutje citroensap toe: hierdoor smelt de kaas beter en krijg je een homogener mengsel
  • Voeg bij een matig vuur beetje bij beetje de kaas toe aan de wijn onder voortdurend roeren, zodat deze smelt
  • Het kaasmengsel niet te hard laten koken, en niet te lang verhitten, het wordt dan te rubberachtig en moeilijk te verteren
  • Voeg naar wens Kirsch toe
  • Bindt de fondue met maïzena totdat een gladde massa ontstaat.
  • Breng op smaak met peper en nootmuskaat

Maak jouw eigen website met JouwWeb