Zomerfruit crostata met bramensaus

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten

  • 250 gr bloem + extra om te bestuiven
  • 175 gr boter
  • 75 gr fijne kristalsuiker + 2 el extra
  • 2 eieren, gesplitst
  • 250 gr bramen (diepvries)
  • 250 ml slagroom 
  • 1 zakje vanillesuiker 
  • 250 gr mascarpone 
  • 300 gr frambozen 
  • poedersuiker om mee te bestuiven
  • Zout

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Vershoudfolie
  • Bakpapier
  • Deegroller

Bereiding

  • Doe 250 gr bloem, de boter, 75 gr suiker en 1 mespunt zout in de keukenmachine. 
  • Maal tot een kruimelig deeg. 
  • Voeg al malend 1 voor 1 de eidooiers toe. 
  • Neem het deeg uit de kom en leg op een met bloem bestoven werkblad. 
  • Kneed kort en vorm een bal. 
  • Leg verpakt in vershoudfolie 1 uur in de koelkast. 
  • Bestuif de deegbal met bloem en rol op bakpapier met een deegroller uit tot een cirkel van 26 cm doorsnede. 
  • Leg het deeg met het bakpapier op een groot bord. 
  • Duw met duim en wijs­vinger puntjes in de rand zodat er een kartelrandje ontstaat. 
  • Prik met een vork gaatjes in de bodem. Zet het bord 20 min. afgedekt in de koelkast. 
  • Verwarm de oven voor op 180 °C. 
  • Schuif de bodem met het bakpapier op een bakplaat en bak in ca. 20 min. lichtbruin en gaar. 
  • Laat de bodem op de bakplaat afkoelen.
  • Doe de bramen met 1 el suiker en 150 ml water in een steelpan. 
  • Breng aan de kook en laat 5 min. pruttelen op laag vuur. Neem van het vuur en laat afkoelen.
  • Klop de slagroom met de vanillesuiker en 1 el suiker net niet stijf. 
  • Schep de mascarpone erdoor. 
  • Verdeel over de bodem en leg de frambozen erop. 
  • Bestrooi met poedersuiker en serveer met de bramensaus.