Apfelstrudel

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten

  • 200 gr bloem + extra om te bestuiven
  • 100 gr boter, gesmolten
  • 4 mildzoete appels (bijv. jonagold), geschild
  • 100 gr suiker
  • 50 gr rozijnen
  • 1 el gemalen kaneel
  • 1 zakje vanillesuiker 
  • 1 tl gemalen kruidnagel
  • 3 el citroensap
  • 50 gr amandelschaafsel
  • 4 beschuiten, fijngemalen

Bereiding

  • Breng een pan water aan de kook. 
  • Meng 100 g bloem, 50 g boter, 120 ml lauwwarm water en 1 mespunt zout. 
  • Voeg de rest van de bloem toe en kneed met de hand soepel. 
  • Schenk het kookwater uit de pan. 
  • Leg het bakpapier in de pan en leg het deeg erop. 
  • Dek af en laat 90 min. rusten. 
  • Verwarm de oven voor op 190 ºC. 
  • Verwijder de klokhuizen van de appels. 
  • Snijd het vruchtvlees in blokjes van 0.5 x 0.5 cm (brunoise). 
  • Meng met de suiker, rozijnen, kaneel, vanillesuiker, kruidnagel, het citroensap en amandelschaafsel. 
  • Rol het deeg met de deegroller op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 20 x 30 cm. 
  • Leg op een passend stuk bakpapier en rek het met de hand verder uit tot 50 x 70 cm, tot het deeg bijna doorzichtig is. 
  • Bestrijk royaal met boter. Bestrooi met de beschuit. 
  • Verdeel het appelmengsel over de helft en laat 4 cm aan de randen vrij. 
  • Vouw de zijkanten naar binnen. 
  • Rol de strudel op met behulp van het bakpapier. 
  • Bestrijk met de rest van de boter. 
  • Leg de strudel op een met bakpapier beklede bakplaat. 
  • Bak ca. 55 min. in de oven. 
  • Laat iets afkoelen. 

Lekker met 

  • poedersuiker en vanille-ijs.