Ovenomelet met prei & spinazie

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 500 gr prei (gewassen en fijngesneden)
  • 200 gr wilde spinazie (zak 400 g)
  • 6 eieren
  • 250 ml kookroom light
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 30 gr Parmezaanse kaas (geraspt)
  • Boter
  • Peper & zout

Benodigheden

  • Quichevorm Ø 28 cm

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. 
  • Vet de quichevorm in met boter
  • Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de prei 3 min.
  • Voeg de spinazie in delen toe en bak mee tot deze is geslonken.
  • Klop de eieren los in een kom. 
  • Meng met het spinaziepreimengsel, de kookroom, nootmuskaat, tijm, peper en eventueel zout. 
  • Schenk het mengsel in de quichevorm en bestrooi met de kaas. 
  • Bak ca. 25 min. in het midden van de oven. 
  • Serveer de omelet (lauw)warm of koud.

Maak jouw eigen website met JouwWeb