Curry met groenten

Rating: 5 sterren
1 stem
   
Ingrediënten
 
  • 1 middelgrote ui
  • 1 verse rode peper
  • 6 cm verse gember
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode paprika's
  • 2 winterwortels
  • 3 rijpe tomaten
  • 1 kleine flespompoen
  • 1 bosje koriander (optioneel) 
  • 1 blik kikkererwten (400 gr)
  • Zonnebloem olie
  • Klontje boter
  • 1 pot Patak's milde curry pasta (165 gr)  
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
  • 4 el balsamico azijn
  • 1 citroen (of citroensap)
  • Zeezout & zwarte peper uit de molen 

Los van bovenstaande groenten kan je ook experimenteren met andere groente combinaties zoals courgettes, aubergines, aardappelen, erwtjes, spinazie, sperziebonen of bloemkool. Hou er hierbij rekening mee dat grote stevigere groenten langer moeten koken, dus die doe je er eerst bij, en de fijnere, zachtere groenten pas vlak voor het eind

Lekker erbij 

  • Naanbrood naturel (Patak’s)
  • Rijst
  • Pappadums (Patak’s)
  • Partjes citroen (om erover uit te knijpen)

Voorbereiding

  • Hak de ui in grove stukken, snijd de peper in dunne ringetjes (verwijder de zaadjes en zaadlijsten voor minder pittigheid) en snijd de knoflook in dunne plakjes. Schil de gemberwortel en snijd deze in dunne plakjes. Pluk de blaadjes van de koriander en hak de steeltjes fijn.
  • Snijd de paprika’s in grove stukken, de wortels in blokjes en de tomaten in kwarten.
  • Snijd de flespompoen in tweeën door de 'buik' en de 'hals' te scheiden. Snijd de 'hals' van de pompoen in dikke plakken en snijd de schil (in gedeeltes) los van het vruchtvlees. Snijd het vruchtvlees in blokjes
  • Snijd de 'buik' van de pompoen in tweeën, schep de pitjes eruit en gooi die weg. Snijd de pompoenhelften ieders in ongeveer 8 parten over de lengte van de pompoen. Snijd het vruchtvlees los van de schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. 
  • Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af. 

Bereiding

  • Zet een grote braadpan met een paar scheuten olie en een klontje boter op matig hoog vuur. Doe de ui, peper, gember, knoflook en (eventueel) de koriandersteeltjes in de pan en laat die 10 minuten bakken totdat ze zacht en goudbruin zijn.
  • Voeg de paprika, pompoen, kikkererwten en currypasta toe. Roer alles goed om zodat de currypasta gelijkmatig verdeeld wordt. 
  • Doe de wortel, de verse tomaten, de azijn en de tomaten uit blik toe. Vul het lege blik met water en voeg dit toe.
  • Breng het mengsel roerend aan de kook, zet het vuur laag en laat het 45 minuten met de deksel op de pan pruttelen. Controleer regelmatig of de curry niet te droog wordt en voeg indien nodig water toe.
  • Proef de curry en breng deze op smaak met zout en peper en een kneepje citroensap. Voor het serveren eventueel de koriander blaadjes nog toevoegen.

 Gebaseerd op recept 'Jalfrezi van Groenten' uit het boek 'Jamie's Kookrevolutie' door Jamie Oliver

Maak jouw eigen website met JouwWeb