Crêperolletjes met geitenkaas

Rating: 0 sterren
0 stemmen

creperolletjes.jpg

Ingrediënten

  • 60 gr bloem
  • zout
  • 1 el
  • 150 ml melk
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 2 zongedroogde tomaten in olie
  • 100 gr verse geitenroomkaas
  • peper
  • 2 el radijskiemen
  • 30 gr boter

Bereiding

  • Meng de bloem met ¼ theelepel zout en voeg het ei toe
  • Schenk al roerend de melk erbij en meng totdat er een glad beslag ontstaat
  • Dek het beslag af en laat ongeveer 30 minuten rusten
  • Laat de tomaten uitlekken en hak deze fijn
  • Voeg de tomaten samen met de paprika blokjes toe aan de roomkaas en roer totdat er een glad mengsel ontstaat
  • Voeg zout en peper naar smaak toe
  • Meng de radijskiemen erdoor
  • Verhit 1 el boter in een pan
  • Voeg een soeplepel beslag toe en bak de dunne crêpe ongeveer 1 minuut per kant, tot hij goudbruin is
  • Neem de crêpe uit de pan en bak zo nog vier crêpes
  • Leg elke crêpe op een stuk plastic folie en laat ze afkoelen
  • Verdeel de roomkaasvulling over de crêpes
  • Rol de crêpes met behulp van het plastic folie op en draai de uiteinden dicht 
  • Leg de crêpes minimaal één uur in de koelkast
  • Verwijder de folie en snijd in schuine stukken