Pesto

Rating: 5 sterren
1 stem

Ingrediënten

  • 2 el pijnboompitten
  • 25 g Parmezaanse kaas
  • 1 teen knoflook
  • 30 gr basilicum, alleen de blaadjes
  • olijfolie extra vierge 
  • Peper & zout

 Bereiding

  • Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. 
  • Laat helemaal afkoelen op een bord, anders wordt de pesto te olieachtig. 
  • Maal de pijnboompitten, kaas en knoflook in de keukenmachine fijn. 
  • Voeg het basilicum en de olie toe en maal kort tot pesto. 
  • Voeg peper en zout toe. 
  • Doe de pesto, als je die niet direct gaat gebruiken, in een schoon (weck)potje en schenk er een dun laagje olie op. Kleur en smaak blijven dan zo goed mogelijk behouden. 
  • Afgesloten is de pesto, met een laagje olie erop, 2 maanden houdbaar. Na opening van het potje is de pesto 1 week houdbaar.