Aardappelbootjes met bacon

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten

  • 3 grote vastkokende aardappelen, schoongeboend
  • 30 gr roomboter
  • 12 plakjes bacon
  • 25 gr verse bieslook 
  • 125 ml sour cream 

Bereiding

  • Snijd de aardappelen in de lengte in 4 gelijke parten en kook ze 7 min. in een bodem water met zout.
  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand. 
  • Smelt ondertussen de boter. 
  • Giet de aardappelen af en snijd ze zo bij, dat 'bootjes' van schil ontstaan. 
  • Bestrijk ze met de helft van de gesmolten boter en leg ze op de bakplaat. 
  • Schuif ze ca. 15 cm onder de hete grill en rooster ze 4 min. 
  • Keer ze halverwege en bestrijk ze met de rest van de boter. 
  • Keer de bootjes weer om, beleg ze met de bacon en rooster ze in nog enkele min. goudbruin. 
  • Knip ondertussen de bieslook fijn boven een kommetje met de sour cream. 
  • Breng op smaak met peper en zout. 
  • Schep wat saus in de bootjes en serveer direct.

Maak jouw eigen website met JouwWeb