Oosterse schnitzel

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten

  • 4 ongepaneerde varkensschnitzels (ca. 125 gram per stuk)
  • 100 gram bloem
  • 2 eieren
  • ½ theelepel gemberpoeder (djahé)
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 4 eetlepels sesamzaad
  • 3 eetlepel arachideolie

Bereiding

  • Haal de schnitzels door de bloem en schud overtollige bloem eraf.
  • Kluts in een diep bord de eieren met de gemberpoeder, sesamolie en sambal. 
  • Verdeel de sesamzaadjes over een plat bord. 
  • Wentel de bebloemde schnitzels eerst door het eimengsel en daarna door het sesamzaad. 
  • Druk de sesamzaadjes goed aan. 
  • Verhit de olie en bak hierin de schnitzels op middelhoge stand in 4-5 minuten per kant goudbruin en gaar.

Lekker met

  • Lekker met gebakken paksoi en rijst. 
  • Maak daarbij een saus van 2 blikjes ananasstukjes op sap en verwarm deze met 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels azijn en 1 theelepel mosterd. Bind met aangelengd aardappelmeel of maïzena.