Italiaanse Broodschotel (warme broodsla)

Rating: 4.5 sterren
2 stemmen

Ingrediënten

voor 2-3 personen
  • 300 gr gekruide worstjes, bijv. Toscaanse worstjes (AH)
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 3 tomaten
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine afbak ciabatta
  • 1 zak rucola
  • Olijf olie
  • 2 el Italiaanse kruiden

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200oC
  • Snijdt de worst in grove stukken en bak in een koekenpan gaar
  • Snijdt de paprika's in grove stukken en doe in een ruime ovenschaal
  • Snijdt de tomaten en de uien in partjes en voeg toe aan de ovenschaal
  • Snijdt de knoflook in dunne plakjes en voeg toe aan de ovenschaal
  • Besprenkel de groenten met olijfolie en voeg 1 el Italiaanse kruiden toe
  • Mix alles door elkaar, zodat de groenten onder de olie en kruiden zitten. 
  • Breng op smaak met zout en peper
  • Voeg de stukken worst aan de groenten toe en meng nog een keer goed door elkaar
  • Zet de ovenschaal onder in de oven, en laat ong. 25 minuten gaar worden. 
  • Snijdt ondertussen de Ciabatta in de lengte doormidden
  • Mix olijf olie met de rest van de Italiaanse kruiden en smeer de binnenkant van het brood hier mee in. 
  • Leg de broodhelften, met de gekruide kant naar boven op een bakblik en bak de laatste 10 minuten mee boven in de oven. 
  • Wanneer de groenten gaar zijn, en het brood goudbruin uit de oven halen. 
  • Snijdt het brood in grove blokken van ongeveer 3-4 cm.
  • Doe in een grote schaal de rucola, voeg de groenten en het brood toe en mix alles door elkaar

Maak jouw eigen website met JouwWeb