Spaanse churros

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten

  • 25 g suiker
  • 50 g boter
  • 125 g bloem
  • 2 eieren
  • 1 tl kaneel
  • 175 ml zonnebloemolie
  • poedersuiker, om te bestrooien

Benodigdheden

  • bakpapier
  • spuitzak (met kartelmond met grote opening)

Bereiding

  • Verhit in een steelpan 150 ml water met de suiker, de boter en een mespunt zout. 
  • Voeg, als de boter gesmolten is, in 1 keer de bloem erbij. 
  • Roer net zo lang tot het deeg loslaat van de pan en een bal vormt. 
  • Neem van het vuur en voeg 1 voor 1 de eieren toe en de kaneel. 
  • Roer tot een glad beslag. 
  • Laat een beetje afkoelen. 
  • Verhit de olie tot 180 °C in een ruime pan. 
  • De olie is heet als een stukje brood in 15 sec. goudbruin is. 
  • Schep het beslag in de spuitzak en spuit op een stuk bakpapier reepjes van ca. 10 cm lang. 
  • Laat ze voorzichtig per ca. 5 stuks in de hete olie glijden. 
  • Bak de churros goudbruin in 4-5 min.
  • Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. 
  • Houd de churros warm onder aluminiumfolie. 
  • Bestrooi op het laatste moment met poedersuiker.

Maak jouw eigen website met JouwWeb