Spinaziesoep met geitenkaas & gebakken brood

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten

  • 4 bosuitjes, in ringetjes
  • 4 el boter
  • 2 kruidenbouillon tabletten
  • 1 bos peterselie, grof gehakt
  • 750 gr verse spinazie, gewassen en uitgelekt
  • zout & peper
  • nootmuskaat
  • 2 dl olijfolie
  • ½ stokbrood, in kleine blokjes gesneden
  • 125 gr zachte geitenkaas

Benodigdheden

  • Staafmixer

Bereiding

  • Verhit de boter in een soeppan en fruit de bosuitjes ongeveer 2 minuten
  • Breng 1 liter water met de bouillonblokjes aan de kook
  • Voeg de peterselie en de spinazie toe aan de bouillon en laat de soep ongeveer 5 minuten doorkoken
  • Breng op smaak met zout en peper
  • Pureer de soep
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan en pak in kleine porties het stokbrood
  • Laat het stokbrood uitlekken op keukenpapier
  • Verdeel de soep over de soepglaasjes
  • Serveer met de brood croutons en verkruimelde geitenkaas