Chocoladeladetaart met cranberryvulling

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten

  • 8 eieren gesplitst
  • 200 gram suiker
  • 50 gram gezouten boter
  • 50 gram pure chocolade
  • 60 gram cacaopoeder
  • 1 eetlepel koekkruiden
  • 100 gram bloem
  • 100 gram cranberrycompote
  • 100 gram mascarpone
  • 200 gram pure chocolade
  • 200 milliliter slagroom

Benodigdheden

  • springvorm Ø 24 cm ingevet

Voorbereiden

  • Verwarm de oven voor op 180°C. 
  • Klop de eidooiers schuimig met 100 gram van de suiker. 
  • Klop de eiwitten in een andere kom stijf met de rest van de suiker. 
  • Verwarm de boter en chocolade samen tot beide gesmolten zijn. 
  • Laat niet te heet worden. 
  • Zeef de cacao, koekkruiden en bloem boven de eidooiers en schep alles rustig door elkaar. 
  • Klop het chocolade-botermengsel erdoor tot alles goed is vermengd. 
  • Spatel de eiwitten voorzichtig erdoorheen. 
  • Giet het beslag in de springvorm en bak in circa 60 minuten gaar onder in de oven. 
  • Laat de taart afkoelen op een rooster.

Bereiden

  • Roer de cranberrycompote goed los met de mascarpone. 
  • Laat voor het glazuur de chocolade in de slagroom smelten op een lage stand en roer goed door. 
  • Laat al roerend afkoelen tot lauwwarm. 
  • Snijd de taart horizontaal doormidden en bestrijk de onderkant met de cranberryroom. 
  • Leg de bovenkant erop. 
  • Zet de taart op het rooster boven een pan op een bakplaat. 
  • Giet het chocoladeglazuur over de taart en strijk met een groot mes de bovenkant glad. 
  • Laat overtollig glazuur wegvloeien langs de zijkant van de taart.