Flamenquin

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten

  • 200 gram varkenslapjes
  • 60 gram Jamon Serrano (gedroogde ham)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels peterselie
  • 2 eieren
  • 2 theelepels melk
  • gedroogd broodkruim
  • frituurolie 

Variaties

In plaats van een vulling met Serrano ham, kan je de flamenquin ook vullen met andere ingrediënten, of een combinatie van deze ingrediënten. 

  • Chorizo
  • Gekookt ei
  • Kaas

 Bereiding

  • Sla de varkenslapjes plat met een vleeshamer of een pan
  • Leg op ieder varkenslapje een plakje ham.
  • Meng de knoflook en de peterselie door elkaar en bestrooi de varkenslapjes ermee. 
  • Rol de varkenslapje op vanaf de korte kant en zet ze vast met een cocktailprikker. 
  • Doop het vleesrolletje in het ei en bedek het dan met broodkruim. 
  • Verhit de frituurpan op 180° C. 
  • Bak de opgerolde varkenslapjes goudbruin aan alle kanten. 
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Snijd in stukjes en serveer direct.

Maak jouw eigen website met JouwWeb