Hartige soesjes met zongedroogde tomaat & kaas

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten

  • 125 gr boter
  • 2¼ dl water
  • 175 gr bloem, gezeefd
  • ½ tl zout
  • 4 eieren (m), geslagen
  • 175 gr gruyere, geraspt
  • 50 gr zongedroogde tomaten op olie, uitgelekt

Benodigdheden

  • Bakplaat bekleed met bakpapier
  • Keukenmachine

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200ºC
  • Smelt in een grote pan, op laag vuur, 75 gram boter in 2¼ dl water
  • Breng aan de kook, haal de pan van het vuur, en roer de bloem en het zout erdoor
  • Klop met een houten lepel totdat hetmengsel een gladde bal vormt
  • Voeg één voor één de eieren toe, onderwijl goed kloppend ttdat het deeg glanst
  • Voeg de gruyere al roerend toe.
  • Leg balletjes deeg (ongeveer 2 eetlepels per soes) op een bakplaat en bak deze 20 minuten totdat ze goudbruin en gerezen zijn
  • Ze de oven uit
  • Steek met een mes in de bovenkant van iedere soes om de stoom te laten ontsnappen
  • Plaats de soezen 5 minuten terug in de afkoelende oven
  • Haal de soezen uit de oven en laat nogmaals 5 minuten afkoelen
  • Maak intussen de vulling van de boter en de tomaten.
  • Meng de tomaten en 50 gram boter in de keukenmachine totdat dit een pasta is geworden
  • Verdeel de pasta over de soezen, gebruik een theelepel om het mengsel erin te stoppen