Florentijnse taartjes

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten 

Deeg

  • 150 gr tarwebloem
  • ½ afgestreken theelepel bakpoeder
  • 50 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 75 gr boter

Beleg

  • 50 gr boter
  • 100 gr suiker
  • 1 pakje vanille suiker
  • 2 el honing
  • 125 ml slagroom
  • 100 gr geraspte amandelen
  • 100 gr geraspte hazelnoten
  • 25 gr ingemaakte kersen, in stukken gesneden
  • 5 druppels rum-aroma

Glazuur

  • 75 gr donkere couverture 

Benodigdheden

  • Mixer met deeghaken
  • Deegroller
  • Bakplaat bekleed met bakpapier

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200ºC
  • Vermeng voor het deeg de bloem met het bakpoeder en zeef het in een kom
  • Voeg de overige ingrediënten voor het deeg toe en kneed met de mixer eerst kort op de laagste stand en vervolgens op de hoogste stand goed
  • Kneed het daarna handmatig op het aanrecht tot een soepel deeg
  • Zet het deeg een tijdje op een koude plaats zodra het kleeft
  • Rol het deeg uit tot een dikte van 3 mm en steek er ronde plakjes uit van Ø 8 cm
  • Leg de plakjes op de bakplaat en bak ze in 5-7 minuten goudgeel in de oven (oven niet uitzetten!)
  • Laat voor het beleg de boter met de suiker, vanillesuiker en honing al roerend karameliseren
  • Voeg de slagroom toe en roer deze totdat deze in de karamelmassa is opgelost
  • Voeg de amandelen, de hazelnoten en de ingemaakte kersen toe en verhit al roerend totdat de massa gebonden is
  • Roer het rum-aroma erdoor
  • Verdeel het notenmengsel over de koekjes (ong. 2 theelepels per koekje)
  • Zet de koekjes terug in de oven en bak deze 10 - 12 minuten
  • Laat de koekjes afkoelen
  • Roer voor het glazuur de couverture in een kleine pan au bain marie op een laag vuur tot een soepele massa en bestrijk de koekjes er aan de onderkant mee.