Chili con Chorizo

Rating: 3.4 sterren
5 stemmen

Ingrediënten

  • 1 chorizo worst (250 gr)        
  • 200 gr spekblokjes
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 grote ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 blik bruine bonen (400 gr)
  • 1 blik kidney bonen (400 gr)
  • 1 blik chili bonen (400 gr)
  • 1 blik maïs (400 gr)
  • zout & peper
  • sweet chili saus
  • créme fraîche 

Bereiding

  • Snijdt de chorizo in blokjes en bak in een grote pan met een boter krokant
  • Bak ondertussen de spekblokjes in een koekenpan gaar
  • Giet de spekblokjes en de chorizo af, zodat het achtergebleven vet niet in het gerecht komt
  • Snijdt de uien in ringen en bak glazig in de 'chorizo pan' met een beetje boter
  • Voeg de chorizo en de spekblokjes toe
  • Snijdt beide paprika's in grove stukken en voeg toe aan de pan
  • Voeg de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe
  • Snijdt de knoflook fijn en voeg aan de pan toe
  • Mix alles goed door elkaar en laat het mengsel op zacht vuur 15 minuten pruttelen. 
  • Giet de bruine bonen, de kidneybonen en de maïs af in een vergiet en voeg toe aan de pan
  • Voeg de chilibonen toe aan de pan
  • Meng alles goed door elkaar totdat de bonen verwarmd zijn. 
  • Op smaak brengen met zout, peper en chilisaus
  • Serveer de créme fraîche apart bij de chili, zodat iedereen dit naar smaak kan toevoegen. 

Lekker met tortillachips, wraps en guacamole