Aardbeientaart Erik de Mönnink

Rating: 5 sterren
1 stem

Aarbeientaart.jpg

Ingrediënten

Zwitserse room

  • 250 gr melk
  • 80 gr (basterd)suiker
  • 2 kleine eidooiers
  • 20 gr custard
  • 8 gr geweekte gelatine
  • 1 vanille stokje
  • 280 gr geslagen room

Gelei

  • 300 gr aardbeiencoulis info-2-24.jpg
  • 100 gr sinaasappelsap
  • 50 gr suiker
  • 10 gr geweekte gelatine

Overig

  • 1 cake
  • 1 kilo kleine aardbeien

Bereiding

  • Leg plastic folie op de bodem van een vierkant of rechthoeking bakblik
  • Leg daarom dunne (halve centimeter) in de lengte gesneden plakken cake
  • Breng melk met het vanillestokje, de suiker, de eidooier en de custard al roerend aan de kook en laat dit goed doorkoken
  • Voeg de geweekte gelatine toe, zeef de massa en laat afkoelen
  • Verwijder de kroontjes van de aardbeien en leg ze op hun kop, naast elkaar, op de cake
  • Meng het volledig afgekoelde custard mengsel met de geslagen room 
  • Stort dit voorzichting uit over de aardbeien
  • Laat opstijven in de koelkast
  • Breng de aardbeiencoulis met de sinaasappelsap en suiker aan de kook
  • Los hierin de geweekte gelatine op
  • Zeef de massa en laat afkoelen totdat deze lauw is, maar nog wel vloeibaar
  • Giet de gelei over de taart en laat in de koelkast opstijven
  • Haal de taart uit de bakvorm, en snijd deze zodat de snijvlakken van de aardbeien zichtbaar zijn

info-2-24.jpg Recept van Erik de Mönnink - Bron 'De Telegraaf'