Geitenkaas & munt quiche

Rating: 0 sterren
0 stemmen

CourgetteQuiche.jpg

Ingrediënten

  • 200 gr bloem 
  • 1 tl zout 
  • 100 gr koude boter
  • 5 eieren
  • 1 el koud kraanwater
  • 40 gr pijnboompitten 
  • 15 gr munt
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 3 courgettes
  • 125 ml slagroom
  • 100 gr geitenkaas 50+

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Grillpan
  • Quichevorm

Bereiding

  • Zeef de bloem en het zout boven een kom en doe in de keukenmachine.
  • Snijd de boter in stukjes en voeg toe. Maal in 1 min. tot een kruimelig deeg.
  • Laat de motor draaien en voeg 1 ei en het water toe.
  • Laat draaien tot een samenhangend deeg ontstaat. Voeg indien nodig nog 1 el koud water toe.
  • Haal het deeg uit de machine en kneed kort met je handen tot een bal.
  • Laat in vershoudfolie 30 min. rusten in de koelkast. 
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min.
  • Laat afkoelen op een bord.
  • Snijd de munt en knoflook fijn.
  • Doe 2 el olie, de munt en knoflook in een schaal en breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit de grillpan.
  • Snijd de courgettes in de lengte in plakken van 1/2 cm breed.
  • Bestrijk met de olie en gril in porties 4 min. Keer halverwege. Bestrooi met zout.
  • Schep de courgette om met het olie-muntmengsel.
  • Meng de pijnboompitten erdoor.
  • Klop de rest van de eieren los met de slagroom en breng op smaak met peper.
  • Bestuif het werkblad en de deegroller met bloem.
  • Rol het deeg met de deegroller uit tot een ronde lap van Ø 32 cm.
  • Bekleed hier de quichevorm mee.
  • Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Verdeel de courgette over de bodem.
  • Verkruimel de kaas erover en schenk het eimengsel erop.
  • Bak de quiche ca. 45 min. net onder het midden van de oven goudbruin en gaar.
  • Laat iets afkoelen op een rooster.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb