Geitenkaas borrelballetjes

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingedriënten

  • 35 gr pijnboompitten 
  • 1 el paprikapoeder mild 
  • 15 gr bieslook 
  • 200 gr zachte geitekaas (Bettine Blanc 58+ met korst)
  • 2 el crème fraîche
  • zwarte peper 

Bereiding

  • Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie goudbruin. 
  • Laat afkoelen op een snijplank en hak grof. 
  • Strooi de paprikapoeder op een schoteltje. 
  • Knip de bieslook boven een ander schoteltje. 
  • Verwijder de korst van de geitenkaas. 
  • Snijd de geitenkaas in stukken en meng met een vork door de crème fraîche. 
  • Breng op smaak met de peper. 
  • Rol tussen 2 handen 36 balletjes van het geitenkaasmengsel. 
  • Verdeel in 3 porties. 
  • Rol elke portie respectievelijk door de paprikapoeder, bieslook en pijnboompitten zodat er 3 verschillende kleuren balletjes ontstaan. 
  • Steek in elk balletje een cocktailprikker.