Kaassoep met pesto croutons

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten

  • 50 gr walnoten, fijngehakt
  • 1 kruidenbouillontablet
  • 500 gr Parrano kaas
  • 4 takjes basilicum
  • 4 dl slagroom
  • 4 el groene pesto 
  • Zout & peper
  • 2 dikke sneden witbrood

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 225ºC
  • Breng 5 dl water met de bouillontablet aan de kook
  • Rasp de kaas grof en laat deze al roerend in de bouillon smelten
  • Snijd de helft van de baslicum in reedpjes
  • Roer de slagroom, basilicumreepjes en 2 eetlepels pesto door de soep
  • Breng op smaak met zout en peper
  • Besmeer het brood met de rest van de pesto en bestooi aan één kant met de walnoten
  • Rooster ze midden in de oven in circa 7 minuten knapperig en snijd in stukken. 
  • Garneer de soep met de croutons en de rest van de basilicum

 Pureer de soep indien nodig met een staafmixer

Maak jouw eigen website met JouwWeb