Mini Aardappelquiches

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten

  • 600 gr kruimige aardappelen
  • 2 tl gedroogde rozemarijn
  • 3 el zonnebloemolie
  • 100 gr ontbijtspek
  • 3 bosuitjes
  • 75 gr Parmezaanse kaas
  • 3 eieren
  • 125 ml slagroom

Benodigheden

  • muffinvorm met 12 holtes, ingevet, 
  • keukenmachine met fijne rasp

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en rasp ze in de keukenmachine met de fijne rasp. 
  • Doe de aardappel in een kom en meng de rozemarijn, olie en eventueel zout erdoor. 
  • Verdeel de aardappel over de holtes van de vorm. 
  • Duw aan zodat er bakjes van ca. 2 mm dik ontstaan. 
  • Zet de vorm ca. 15 min. in het midden van de oven tot de aardappel goudbruin is. 
  • Neem uit de oven. 
  • Snijd ondertussen het spek in stukjes. 
  • Verhit een koekenpan en bak het spek in 6 min. krokant. 
  • Snijd de bosui in ringetjes. 
  • Rasp de kaas. 
  • Meng de eieren, slagroom en kaas met een garde. 
  • Verdeel het spek en de bosui over de aardappelbakjes. 
  • Schenk het eimengsel erover. 
  • Verlaag de oventemperatuur naar 175 °C en bak de quiches in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar. 
  • Laat iets afkoelen en haal ze met een lepeltje uit de vorm.