Filotaartje zalm & prei

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten

  • 5 vellen filodeeg, ontdooid
  • 25 gr. boter, gesmolten
  • 1 eidooier
  • 1 dunne prei
  • 1 el boter
  • 1 mespunt kerriepoeder
  • 125 gr ricotta
  • 100 gr gerookte zalm, fijngesneden 
  • Peper en zout

Benodigdheden

  • Mini muffinvorm

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Vouw de filodeegvellen open en bestrijk ze dun met boter
  • Stapel de vellen op elkaar
  • Snijd de vellen in 9 vierkantjes
  • Bekleed 12 holletjes in de muffinvorm met een vierkantje filodeeg
  • Leg er daarna trapsgewijs nog drie velletjes op, zodat de hoekjes van de vierkantjes omhoog steken
  • Bestrijk elk velletje dun met de eidooier
  • Bak het deeg in 15 minuten goudbruin en gaar
  • Snijd de pre in reepjes en was ze
  • Bak de prei in de boter gaar
  • Bestrooi met peper en zout
  • Roer de prei met het kerriepoeder door de ricotta
  • Vul de taartjes en verdeel hierover de zalm