Flensjes met sinaasappel-aarbeiensaus

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten flensjes

  • 40 gr boter (+ extra om in te bakken)
  • 20 gr bloem
  • 20 gr maïzena
  • Snufje zout
  • 250 ml volle melk
  • 2 eieren, gesplitst
  • 20 gr suiker
  • Poedersuiker

Ingrediënten sinaasappel-aarbeiensaus 

  • 2 sinaasappels
  • 1 citroen
  • 250 gr aardbeien, kroontjes verwijderd
  • 5 el sinaasappellikeur
  • 50 gr boter
  • 50 gr suiker
  • 400 ml sinaasappelsap
  • 1 eidooier

Bereiding

  • Smelt voor de flensjes de boter in een pannetje
  • Voeg de bloem, maïzena en een snufje zout toe en meng alles goed door elkaar. 
  • Giet de melk er al roerend bij en laat het mengsel zachtjes aan de kook komen. Blijf roeren!
  • Haal van het vuur en schenk over in een kom
  • Meng één voor één de eidooiers door het beslag.
  • Sla de eiwitten stijf en voeg al kloppend de suiker toe. 
  • Spatel de eiwitten luchtig door het beslag. 
  • Schil voor de saus één van de sinaasappels en de citroen met een dunschiller (zonder wit).
  • Snijd de schil in flinterdunne reepjes
  • Schil ook de andere sinaasappel.
  • Snijd van beide sinaasappels de partjes los van de vliezen. 
  • Vang het sap op en vul het aan tot 400 ml
  • Marineer de sinaasappelpartjes met de aardbeien in twee eetlepels van de sinaasappellikeur en zet opzij. 
  • Smelt de boter voor de saus en voeg de suiker toe. 
  • Laat al roerend goudbruin karameliseren en blus af met het sinaasappelsap
  • Voeg de reepjes sinaasappel- en citroenschil toe en laat de saus zachtjes een beetje inkoken op zacht vuur. 
  • Bak intussen acht kleine flensjes in een klontje boter. 
  • Houd de flensjes warm
  • Verwarm het gemarineerde fruit
  • Klop de eidooier los met de rest van de sinaasappellikeur en bind de saus hiermee. (kijk uit voor schiften)
  • Leg op elk van vier bordjes een flensje en verdeel het fruit erover.
  • Leg er een tweede flensje op en giet de saus eromheen. 
  • Bestrooi gul met poedersuiker en serveer direct.