Brusselse appels

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten

  • 3 appels, friszoet en stevig (bijv. Jazz)
  • 9 tl bosvruchtenjam
  • 200 ml melk
  • 60 gr boter + extra om in te vetten
  • 60 gr bloem, gezeefd
  • 60 gr witte basterdsuiker
  • 4 eieren

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 190 ºC. 
  • Schil de appels en verwijder het klokhuis met de appelboor. 
  • Snijd de appels horizontaal in 3 plakken en verdeel ze over de ingevette ovenschaal. 
  • Schep in het midden van elke plak 1 tl jam. 
  • Breng de melk met de helft van de boter in een steelpan aan de kook. 
  • Voeg de bloem toe en roer met een garde of houten spatel tot er een soepel deeg ontstaat. 
  • Neem de pan van het vuur en roer de rest van de boter, de suiker en 1 voor 1 de eieren erdoor. 
  • Schenk het deeg over de appels en bak in ca. 40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. 
  • Haal uit de oven, laat iets afkoelen en snijd in 20 blokjes. 
  • Lekker met poedersuiker en kaneel.