Viskoekjes

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten

  • 2 aardappelen
  • 500 gr kabeljauw, ontdooid
  • 1 ui, zeer fijngesnipperd
  • 2 eieren
  • 1 el grove mosterd 
  • 3 el verse selderij, fijngesneden
  • 40 gr paneermeel
  • 6 el mayonaise
  • 2 kleine zure augurken, fijngesnipperd
  • 1 sjalot, zeer fijngesnipperd
  • 30 gr boter

Bereiding

  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. 
  • Kook in 15 min. gaar. 
  • Giet af en stamp tot puree. 
  • Breng ondertussen in een lage, brede pan 1 liter water met 1 tl zout aan de kook. 
  • Draai het vuur laag en leg de kabeljauw in het water. 
  • Breng de temperatuur terug tot net onder de kook en laat de vis in ca. 6 min. gaar worden (pocheren). 
  • Neem met een schuimspaan uit de pan en laat afkoelen. 
  • Snijd de vis in stukjes. 
  • Meng de vis, de ui, de eieren, de mosterd en 2 el selderij door de aardappelpuree. 
  • Voeg naar smaak peper en zout toe. 
  • Meng het paneermeel erdoor. 
  • Verdeel in 12 porties en maak er gelijkvormige koekjes van. 
  • Bewaar afgedekt met vershoudfolie in de koelkast. 
  • Meng de mayonaise met de augurk, de sjalot en de rest van de selderij. 
  • Verdun met 2 el water en breng op smaak met peper en zout. 
  • Verhit de boter en bak de viskoekjes in ca. 8 min. goudbruin. Keer halverwege. 
  • Serveer met de saus. Garneer eventueel met een takje selderij en augurk.

Maak jouw eigen website met JouwWeb