Stilton kroketjes

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Stiltonkroketjes.jpg

Ingrediënten

  • 350 gr kruimige aardappelen, gekookt
  • 75 gr romige Stiltonkaas, verkruimeld
  • 3 eieren, hardgekookt, gehakt
  • enkele druppels worcestersaus
  • bloem
  • 1 ei, losgeklopt
  • 3-4 el paneermeel
  • Plantaardige olie om in te frituren
  • Zout en zwarte peper

Bereiding

  • Stamp de aardappelen zeer fijn
  • Meng de kaas, de hardgekookte eieren, de worcestersaus, zout en peper door de aardappelen
  • Verdeel het aardappelmengsel in ongeveer 20 porties en vorm er kleine kroketjes van (ong. 2,5 cm)
  • Haal de kroketjes door de bloem, het losgeklopte ei en het paneermeel
  • Werk de vorm zo nodig wat bij
  • Zet de kroketjes zo'n 30 minuten in de koelkast
  • Frituur de kroketjes in porties van 5-8 tegelijk goudbruin, keer ze regelmatig
  • Laat de kroketjes uitlekken op keukenpapier
  • Serveer direct, eventueel met een dipsausje

info-2-24.jpg Maak de kroketjes van te voren en vries ze in. Laat ze 1 uur voor het frituren op een warme plaats ontdooien

Maak jouw eigen website met JouwWeb