Chorizoburgertjes

Met pikante tomatensaus

Rating: 0 sterren
0 stemmen

 

Ingrediënten

Burgers Tomatensaus
  • 300 gr rundergehakt
  • 100 gr chorizo, fijngemalen    
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2-3 el paneermeel
  • 2 el gemalen amandelen
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 2 el peterselie
  • ½ tl paprika poeder
  • zout
  • olijfolie
  • 1 groene peper, zonder zaadjes, fijn gehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 blik tomatenblokjes op sap
  • 2 el sherry
  • 1 el suiker of honing

Bereiding

  • Meng gehakt met chorizo en de andere ingrediënten behalve de olijfolie. 
  • Vorm er mini-hamburgertjes van. 
  • Bestrijk ze aan beide kanten met olijfolie. 
  • Verwarm de ingrediënten voor de tomatensaus, kook zachtjes 5-7 minuten zonder deksel zodat de saus dikker wordt.
  • Verwarm een grillpan of ovengrill. 
  • Leg de miniburgers naast elkaar in de pan of op een bakplaat onder de ovengrill. 
  • Rooster ze aan beide kanten 2-3 minuten zodat ze bruin en gaar zijn. 
  • Serveer ze met de tomatensaus er apart bij.

Tips

  • Vervang de chorizo door salami.
  • Neem in plaats van tomatenblokjes op sap gezeefde tomaten (pakje) of 400 gram verse tomaten, in blokjes gesneden.
  • Lekker met rosé

Maak jouw eigen website met JouwWeb