Buñuelos met ham en rucola

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten

  • 50 gram roomboter
  • 2½ dl water
  • ¼ theelepel zout
  • 120 gram bloem
  • ½ theelepel pittige mosterd
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 2 hele eieren en een extra eidooier
  • handje rucola
  • 50 gram Serranoham

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200ºC
  • Zeef de bloem. 
  • Snij de ham en rucola heel fijn. 
  • Verwarm in een steelpan de roomboter, water en het zout tot het begint te koken. 
  • Voeg in één keer de bloem toe
  • Roer met een houten pollepel alles snel en goed door elkaar tot het deeg de randen van de pan loslaat en zich een bal vormt. 
  • Haal de pan van het vuur. Klopt nu één voor één de eieren erdoor terwijl je goed blijft roeren. 
  • Het deeg zal zich eerst opbreken, maar naarmate je langer roert het zich weer samenvoegt. 
  • Nadat alle eieren zijn toegevoegd aan het deeg voeg je de mosterd en cayennepeper toe. 
  • Meng alles goed door elkaar. 
  • Roer nu de rucola en ham er goed doorheen 
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak 20 kleine hoopjes van het deeg met behulp van 2 eetlepels. 
  • Bak de buñuelos 10 minuten in de oven 
  • Verlaag de temperatuur naar 180ºC en bak ze nog eens 15 tot 25 minuten tot ze mooi bruin zijn. 
  • Laat ze een beetje afkoelen serveer ze op een mooie schaal. Lekker warm of koud.

Bron: www.bijzonderspaans.nl 

Maak jouw eigen website met JouwWeb