Filotaartje geitenkaas & pijnboompitten

Rating: 4 sterren
1 stem

Ingrediënten

  • 5 vellen filodeeg, ontdooid
  • 25 gr. boter, gesmolten
  • 1 eidooier
  • 5 bosuitjes
  • 3 el pijnboompitten
  • 200 gr geitenkaas met honing
  • 3 el slagroom

Benodigdheden

  • Mini muffinvorm

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Vouw de filodeegvellen open en bestrijk ze dun met boter
  • Stapel de vellen op elkaar
  • Snijd de vellen in 9 vierkantjes
  • Bekleed 12 holletjes in de muffinvorm met een vierkantje filodeeg
  • Leg er daarna trapsgewijs nog drie velletjes op, zodat de hoekjes van de vierkantjes omhoog steken
  • Bestrijk elk velletje dun met de eidooier
  • Bak het deeg in 15 minuten goudbruin en gaar
  • Snijd de bosuitjes in schuine ringetjes
  • Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten, laat afkoelen
  • Roer de geitenkaas los met de slagroom
  • Vul hiermee debakjes van filodeeg. 
  • Bestrooi met pijnboompitten

Maak jouw eigen website met JouwWeb