Kaaskletsers

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 1 schijf ananas (uit blik)
  • 2 eieren
  • 125 gr verse roomkaas
  • 50 gr spekreepjes
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 75 gr geraspte belegen kaas
  • 10 sprietjes bieslook
  • 1 eetlepel boter of margarine om in te vetten

Benodigdheden

  • bakkwastje
  • 4 lage taartvormpjes

Bereiding

  • Warm de oven voor op 200 ºC 
  • Laat intussen het bladerdeeg in ongeveer 10 minuten op het aanrecht ontdooien. 
  • Laat de ananas uitlekken en snij er kleine stukjes van. 
  • In een kom klop je met een vork het ei los. 
  • Roer er ook de roomkaas, het spek, de ananas en het kerriepoeder door. 
  • Vet de vormpjes met het kwastje dun in met boter. 
  • Leg in elk vormpje een deegplakje en druk het goed aan. 
  • Snij het deeg weg dat boven de vorm uitsteekt. 
  • Prik met een vork gaatjes in de bodem. 
  • Verdeel het eimengsel over de vormpjes. 
  • Strooi de kaas erover. 
  • Knip de bieslook erboven fijn. 
  • Bak de hartige taartjes in het midden van de oven in 20 minuten gaar. 
  • Laat ze 5 minuten afkoelen. 
  • Snij het deeg met een mes langs de randen los en zet de taartjes op de borden.