Cakejes met zwarte kersen

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingredienten

  • 150 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 125 gr suiker
  • 2 eieren
  • 50 gr smulkwark vanille
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 3 el zwarte kersen confiture (potje 325 g)
  • 2 el poedersuiker

Benodigdheden

  • Muffin bakblik (12 stuks)
  • papieren muffin vormpjes

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. 
  • Klop met een mixer (of in een keukenmachine) de boter met de suiker zacht. 
  • Klop er een voor een de eieren en op het laatst de kwark door. 
  • Zeef het bakmeel erboven en mix tot een glad beslag.
  • Zet de cakevormpjes in de muffin­vorm en schep het beslag erin. 
  • Schep een lepeltje confiture in het midden van elke cupcake.
  • Bak de cupcakes in de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. 
  • Bestrooi ze voor het serveren met poedersuiker.

Lekker met

  • Bolletje vanille ijs