Raapstelenstamppot

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 potje gedroogde tomaten op olie
  • 500 gr raapstelen
  • 5 eetl pijnboompitjes
  • 200 ml warme melk
  • 3 el mosterd
  • zout en peper

Bereiding

  • Kook de aardappelen in ca. 25 minuten gaar, giet af en stamp fijn met een pureestamper.
  • Snijd ondertussen de gedroogde tomaten in kleine stukjes (olie bewaren) en was en snijd de raapstelen. 
  • Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een droge koekenpan.
  • Meng de melk, mosterd, de gedroogde tomaten en paar eetlepels van de olie van de gedroogde tomaten door de puree. 
  • Roer de gesneden raapstelen en de geroosterde pijnboompitjes erdoor en breng de stamppot op smaak met zout en peper.