Rucola stamppot met tomaten & basilicum

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 1 courgette
  • 1 el olijfolie
  • 50 gr pijnboompitten
  • 150 ml melk
  • 150 gr rucola
  • 250 gr cherry tomaten, gehalveerd
  • 15 gr basilicum, in reepjes
  • 50 gr parmezaanse kaas
  • Peper & zout

Benodigdheden

  • Pureestamper

Bereiding

  • Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 minuten gaar
  • Snijd de  courgette doormidden en verwijder de zaadlijsten
  • Snijd het vruchtvlees vervolgens in blokjes
  • Verhit de olie in de pan en roerbak de courgette 3 minuten. 
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Rooster de pijnboompitten zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord
  • Giet de aardappelen af en stamp deze fijn met een puree stamper
  • Verwarm de melk in een steelpan. 
  • Voeg de melk, courgette, rucola en tomaten aan de aardappelen toe
  • Warm nog 3 minuten door. 
  • Meng de kaas en de basilicum erdoor.
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Bestrooi met de pijboompitten