Kaasflapjes

Rating: 4 sterren
1 stem

Ingrediënten

  • ¼ rode paprika
  • 150 gr Port Salut (kaas)
  • 2 bosuitjes, in dunne ringen
  • Peper & zout
  • 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 1 ei (M)
  • 3 el paneermeel
  • 1 tl paprika poeder
  • Chilisaus

Benodigdheden

  • Bakpapier

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Snijd de paprika in kleine stukjes
  • Snijd de korst van de port salut en snijd in kleine stukjes
  • Meng de kaas en paprika, de bosui
  • Voeg naar smaak peper en zout toe
  • Snijd elk plakje bladerdeeg in vieren en verdeel het kaasmengsel erover
  • Bestrijk de randen met water en vouw het deeg schuin over de vulling tot driehoekjes
  • Bestrijk ze met losgeklopt ei
  • Roer het paneermeel en paprika poeder door elkaar
  • Druk de deegflapjes met de met ei ingesmeerde kant in het paneermeelmengsel
  • Leg de flapjes op een bakplaat, bekleed met bakpapier
  • Bak de flapjes in 15-20 minuten gaar en bruin
  • Serveer de flapjes met de chilisaus