Diverse dipsausjes

Rating: 5 sterren
1 stem

Griekse dip met feta

Grieksedipsausmetfeta.jpg
  • 6 el Andalouse saus
  • 2 el feta
  • ¼ rode paprika, fijngehakt
  • 1 tl sjalot, fijngehakt
Lekker met kipspiesjes
of nachos
  • Verbrokkel de fetakaas
  • Voeg de kaas, de paprika en de sjalot toe aan de Andalouse saus
  • Meng tot een smeuïge massa

Exotische dip met passievrucht

Exotischedipmetpassievrucht.jpg
  • 10 el cocktailsaus
  • 3 radijsjes
  • 1 passievrucht
  • 1 tl fijngehakte peterselie
  • 1 handvol sesamzaad
Lekker met groentes
(radijsjes, bloemkool,
komkommer, wortels,
paprika)
  • Was de radijsjes en snij in kleine blokjes
  • Halveer de passievrucht en haal het vruchtvlees er uit
  • Meng de radijsjes en passievrucht met de Cocktailsaus
  • Voeg de sesamzaadjes en peterselie toe aan de dip

 

Exotische dip met mango & chili

Exotischedipmetmangochili-1.jpg
  • 6 el cocktailsaus
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 1 mango
  • 1 verse chili peper
Lekker met nachos,
crackers en kroepoek
  • Snijd het vruchtvlees van de mango in kleine blokjes
  • Snijd het chilipepertje in heel fijne stukjes
  • Meng de Cocktailsaus met de Griekse yoghurt en voeg
    vervolgens de mango en de chili toe
  • Roer het geheel tot een smeuïge dipsaus

Zuiderse dip met groene pesto

Zuidersedipmetgroenepesto.jpg
  • 7 el mayonaise
  • 2 el groene pesto
  • 2 el witte wijn
  • 5 tl balsamico azijn
  • 1 el geraspte, geroosterde hazelnoten
Lekker met brood-
stengels, nachos en 
crackers
  • Meng de mayonaise met de groene pesto
  • Leng aan met de witte wijn en de balsamico azijn
  • Voeg de geraspte hazelnoten toe en meng tot dipsaus
  • Garneer met een snuifje geraspte hazelnoot

Tonijndip met zongedroogde tomaten

Tonijndip.jpg
  • 10 el mayonaise
  • 2 el mosterd
  • 1 blikje tonijn op water
  • 1 el zongedroogde tomaten, fijngesneden
  • 2 takjes platte peterselie, fijngesneden
Lekker met plakjes
kalfsworst en crackers
  • Meng de mayonaise met het blikje tonijn en de mosterd
  • Mix dit tot een gladde massa 
  • Voeg de peterselie en de zongedroogde tomaten toe en
    meng tot een heerlijke dip

Pittige dip met ansjovis

Pittigedipmetanjovis.jpg
  • 8 el cocktailsaus
  • 8 radijsjes
  • 1/2 blikje ansjovis
  • 1 el yoghurt
  • 1 el wasabi pasta

Lekker met gefrituurde
scampi's

  • Was de radijsjes en rasp ze fijn
  • Voeg de radijsjes toe aan de cocktail saus
  • Snij de ansjovis in kleine stukjes
  • Vermeng de wasabi pasta en de yoghurt
  • Meng alle ingrediënten kort tot een dip

Hawaïaanse dip met ananas

Zuidersedipmetgroenepesto.jpg
  • 6 el cocktail saus
  • 2 schijfjes ananas
  • 1/2 rode paprika
  • 1 snufje paprika poeder
  • 10 blaadjes munt
Lekker met groentes
(radijsjes, bloemkool,
komkommer, wortels,
paprika)
  • snij de ananas in kleine blokjes
  • Schil de paprika met een dunschiller en snij in kleine blokjes
  • Snij de blaadjes munt fijn
  • Meng de ananas, munt en paprika met de cocktailsaus
  • Bestrooi de dip met paprikapoeder

Zomerse dip met verse munt

Zomersedipmetmunt.jpg
  • 6 el mayonaise
  • 1 tl wasabi pasta
  • 2 el zure room
  • 8 blaadjes munt
Lekker met calamaris en 
komkommer
  • Meng de mayonaise met de wasabipasta en de zure room
  • Snij de muntblaadjes fijn en voeg deze toe aan de dip

Oriëntaalse dip met knoflook

Orintaalsedipmetknoflook.jpg
  • 8 el knoflooksaus
  • 2 el taboulé (kant en klaar)
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 snufje paprika poeder
  • 1 snufje kaneel poeder
Lekker met chickenwings
of bugles
  • Meng de knoflooksaus met de taboulé en het komijn poeder
  • Breng op smaak met paprika poeder en kaneel
  • Meng het mengsel zo'n 30 seconden

Najaarsdip met walnoten

Najaarsdipmetwalnoten.jpg
  • 8 el cocktailsaus
  • 7 walnoten, fijngehakt
  • 1/2 stengel groene selderij
  • 1/2 tomaat
  • 2 takjes verse dragon
Lekker met bladerdeeg 
kaasstengels en olijven
  • Snij de selderij en de tomaat in kleine stukjes
  • Snij de dragon fijn
  • Meng de selderij, tomaat, dragon en walnoten met de cocktailsaus

Mediterraanse dip met zongedroogde tomaten

Meditarraansedip.jpg
  • 6 el mayonaise
  • 2 el fijngesneden zongedroogde tomaten in olie
  • 1 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 handvol rucola
  • 1 snufje paprika poeder
Lekker met 
  • Meng de mayonaise met de zongedroogde tomaten
  • Voeg 1 el olie van de zongedroogde tomaten toe
  • Snij de rucola fijn 
  • Voeg de Parmezaanse kaas, rucola en paprika poeder toe en roer tot een dip

 

Bron: www.DL.be

Maak jouw eigen website met JouwWeb