Pretzel bites

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten

  • 190 ml warm water
  • 1 el bruine suiker
  • 1/2 zakje droge gist
  • 3 el boter, gesmolten
  • 1 tl zout
  • 300 gr bloem
  • 2 liter water
  • 45 gr bakpoeder
  • 1 ei, losgeklopt met één el water
  • Grof zeezout

Benodigdheden

  • Mixer
  • Vershoudfolie
  • Bakpapier

Bereiding deeg

  • Doe de bruine suiker, gist, gesmolten boter en het water in een kom en mis ze kort met een mixer door elkaar. 
  • Laat 5 minuten staan, of totdat het een klein beetje opzwelt. 
  • Voeg het zout en de bloem toe aan het mengsel. 
  • Mix het mengsel op een lage stand, en verhoog langzaam tot een medium stand. 
  • Blijf mixen totdat alle bloem in het mengsel is opgenomen en het deeg loslaat van de kom en niet meer al te plakkerig is. 
  • Voeg eventueel extra bloem toe wanneer er niet genoeg aan is toegevoegd. 
  • Haal het deeg uit de kom en kneed het nog 3-5 minuten met de hand
  • Maak een bal van het deeg. 
  • Smeer een kom in met olie en leg hier de deegbal in. 
  • Schud de bal heen en weer, zodat deze in zijn geheel bedekt is met olie. 
  • Dek af met vershoudfolie.
  • Laat het deeg  een uur op een warme plek staan om te rijzen, en twee keer zo groot te worden.

Voorbereiding porties

  • Verhit de oven voor op 220ºC
  • Breng de 2 liter water aan de kook, voeg voorzichtighet bakpoeder toe, dit kan spetteren.
  • Verdeel het deeg in 8 gelijke delen
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier

Bereiding porties

Bereid niet meer deeg dan dat er in één keer op een bakplaat past. Bewaar het overige deeg afgedekt met plastic totdat je de volgende porties direct kan verwerken. 

  • Rol één van de deegballen in een lange sliert en snijd in stukjes van 2 cm
  • Kook in 30-45 seconden 10 tot 15 stukjes deeg tegelijk in het water
  • Verwijder ze met een schuimspaan, en leg ze op de bakplaat
  • Herhaal dit proces met de overige deegballetjes.
  • Smeer de deegballetjes in met het losgeklopte ei
  • Besprenkel direct met het grove zeezout. 
  • Bak in 15 minuten gaar en goudbruin
  • Af laten koelen op een rek 

Bereid de rest van het deeg in een nieuwe portie

 Dit recept is vertaald vanuit het Engels. Het originele recept is hier te vinden. 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb