Zuurkool - gehakttaart

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 500 gr zuurkool
  • 500 ml appelsap
  • 300 gr rundergehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 el kerriepoeder
  • 2 friszure appels (bijv. Granny Smith), geschild
  • 3 eieren
  • 125 ml slagroom
  • Zout & Peper

Benodigdheden

  • Quichevorm (Ø 26 cm)
  • Oven

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175°C
  • Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg
  • Spoel de zuurkool af in een zeef
  • Doe de zuurkool in de pan met de appelsap en kook dit 15 minuten
  • Bak het gehakt in 5 minuten rul
  • Voeg de ui, het kerriepoeder, zout en peper toe en bak dit nog 3 minuten mee.
  • Schep het gehakt mengsel in de beklede quichevorm
  • Snijdt de appel in kwarten, verwijder het klaokhuis en snijdt de appel in stukjes
  • Verdeel de appel over het gehaktmengsel
  • Giet de zuurkool af en verdeel over de appels
  • Klop in een kom de eieren met de slagroom, peper en zout. 
  • Schenk over de vulling en bak de quiche in 45 minuten bruin en gaar

Maak jouw eigen website met JouwWeb