Empanadas met kip & chorizo

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten

  • 200 gram kipfilet, heel fijngesneden
  • 50 gram chorizo, heel fijngesneden
  • 30 gram champignons, heel fijngesneden
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 1 knoflookteen, fijngesneden
  • afstreken eetlepel bloem
  • 125 ml tuinkruidenbouillon
  • 3 eetlepels crème fraiche
  • ½ theelepel gedroogde tijm
  • peterselie, fijngehakt
  • eigeel
  • 1 pak diepvries roomboter bladerdeeg

Bereiding

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Laat de chorizo in een droge koekenpan zachtjes bakken tot hij de olie loslaat. 
  • Voeg de ui toe en bak ongeveer 2 minuten mee. 
  • Roer de knoflook er doorheen en zodra je de knoflook begint te ruiken voeg je de kip, champignons en tijm bij de chorizo. 
  • Voeg versgemalen peper toe en bak alles al omscheppend goed om. 
  • Bestrooi met de bloem, bak nog 2 minuten omscheppend en giet de bouillon erbij. 
  • Laat met een deksel op de pan 5 tot 10 minuutjes zachtjes koken. 
  • Roer de crème fraiche en de gehakte peterselie erdoor, breng op smaak met peper en zout. 
  • Ontdooi de bladerdeeg. 
  • Snij ze diagonaal doormidden zodat je een 2 driehoeken hebt. 
  • Leg in het midden een theelepel van het kip/chorizo mengsel. 
  • Vouw dicht tot een driehoekje en druk de openingen goed dicht eventueel met behulp van een vork. 
  • Bestrijk de empanadas met eigeel en prik met de punt van je mes in elke empanada een gaatje waar lucht uit kan ontsnappen tijdens het bakken in de oven.
  • Zet de empanadas 20 minuten in de oven tot ze mooi bruin zijn geworden.

 Bron: www.bijzonderspaans.nl